Plattdüütsch in de Kark

De Arbeitsgemeinschaft "Plattdüütsch in de Kark" Neddersassen/Bremen stellt sük vör

"Op Wiehnachten to / Von Wiehnachten her" - 26. Biheft van De Kennung is daar

13.12.2018, 15:00 Uhr
Bild: Imke Schwarz
In de Advents- un Wiehnachtstied gifft dat bald nix Mojeres as sük mit een Koppke Tee of Punsch up Sofa to setten. Een Keers anstecken un lecker Keksen knabbern. Wat fehlt noch? Genau: Dat rechte Book! In disse Dagen is dat neje Biheft van De Kennung rutkamen. „Op Wiehnachten to / Von Wiehnachten her“ heet dat un man finnt daarin Geschichten un Gedichten to Wiehnachten un Advent van 21 Autorinnen un Autoren. So verscheden as de Texten is ok dat Plattdüütsch van de Schrievers: Ut Oostfreesland, de Hannöverschen Lannen, Hambörg, Sleeswig-Holsteen, Noordrhein-Westfalen, Emsland, Meckelnbörg un Sassen-Anholt. För elk un een is daar wat bi: Geschichten Smüüstern, to Nahdenken un ok mal een lütje Traan to verdrücken. Rutgeven hebbt de Band Imke Schwarz, Werner Rossow un Hein Kröger. För 14,90 pro Stück kann dat Book in Hannel bestellt worden unner de ISBN 978-3-643-14238-2.
Wo?
Plattdüütsch in de Kark Neddersassen/Bremen e.V.

Losungen 2019 up Platt erschienen

21.11.2018, --:-- Uhr
Bild: Imke Schwarz
Die Losungen 2019 plattdüütsch liegen nun gedruckt vor. 51 Übersetzerinnen und Übersetzer aus verschiedenen Regionen und Bundesländern haben die Losungen in ihre plattdeutsche Mundart übertragen. Die meisten von ihnen kommen aus Ostfriesland. Pastorin Imke Schwarz, Beauftragte für plattdeutsche Verkündigung in der Landeskirche Hannovers, hat die Texte redigiert und zusammengestellt.
Für jeden Tag bieten die Losungen je einen Vers aus dem Neuen und Alten Testament sowie ein Lied, ein Gebet oder einen anderen kurzen Text als Anregung für den Alltag. Sie erscheinen in diesem Jahr zum vierten Mal.
Die Losungen kosten 6,- Euro pro Stück (+ Versand) und können bestellt werden per Post bei Imke Schwarz, Münchehäger Str. 6, 31547 Loccum oder per Mail: imke.schwarz@evlka.de.
Loccum

Verein "Plattdüütsch in de Kark Neddersassen-Bremen e.V." gegründet

17.11.2018, 14:00 Uhr bis 17:00 Uhr
Bild: Wilko Burgwal
Am 17. November wurde in Loccum der Verein "Plattdüütsch in de Kark Neddersassen-Bremen e.V." gegründet, vormals "AG Plattdüütsch in der Kark". 19 Gründungsmitglieder waren anwesend. Den neuen Vorstand bilden Carsten Möhlenbrock als 1. Vorsitzender, Ursula Menzel (2. Vorsitzende) und Alfred Böhnke (3. Vorsitzender).
Tagungsstätte Loccum
Profile-small

"Lebennig Water för dien Döst umsünst"

21.10.2018, 18:00 Uhr
Bild:
Plattdüüsch Kark in Dunum to de Jahreslosung 2018, mit de Plattdüütsch Kring Oostfreesland un Pastorin Imke Schwarz, Plattdüütschbeupdragte för de hannoversche Landeskark
Kirche Dunum
26427 Dunum

Aarntdank fiern

14.10.2018, 11:00 Uhr
Bild:
Plattdüütsch Kark in Bissendorf mit Lektorin Elisabeth Wöbse, de plattdüütsche Gesprächskreis und de Posaunenchor.
St. Michaelis-Kirche
Am Kummerberg 4
30900 Wedemark

Wor finn ik Brood för mien Seel? - Plattdüütsch Kark in Marx

30.09.2018, 10:30 Uhr
Bild:
De Plattdütsk Arbeitskreis Marx-Etzel gestaltet en Gottesdeenst to dat Thema "Wor finn ik Brood för mien Seel?". De Predigt to Johannes 6,35 hollt Pastor i.R. Jibbe-Edo Ahlrichs.
St. Marcus-Kirche Marx
Marxer Hauptstr. 31
26446 Friedeburg-Marx

Plattdüütsch Kark mit Obendmahl

12.11.2017, 10:00 Uhr
Bild:
De AG Plattdüütsch in de Kark laadt in to een plattdüütsch Gott'sdeenst mit Obendmahl.
De Predigt hollt Pastor i. R. Walter Scheller ut Harmsbörg.
Wolterdingen
Wolterdinger Dorfstraße 2, 29614 Soltau
29614 Soltau

Losungen 2018 sünd dor!

Nu kann man hör bestellen: de Losungen för 2018 in plattdüütsche Spraak!

49 Lüüd hebbt dor mit hör Översetten un Överdragen wat to bidragen, un Anita Christians-Albrecht, de fröhere Plattdüütschbeupdragte van de Hannoversche Landeskark, het dat all redigeert un tosammenstellt.

To'n darden mal kummt dit löttje Book dormit in de Husen un Karkengemeenen. Denn vööl Lüüd hebbt uns dat seggt un schreven: Dat se Freud hebbt an de plattdüütsche Losungen un hör dat helpen deit, jede Dag een löttje Woord mittonehmen in hör Olldag.

De Losungen kösten 6,- Euro pro Stück un köönt bestellt warden bi Anita Christians-Albrecht, Rhedener Straat 25, 31303 Burgdörp, Tel. 05136 / 89 22 87; anita.christians-albrecht@t-online.de
Dokument: Losungen_2018_Foto_... (JPG)
Profile-small

Maak du mi heel un mi is hulpen

22.10.2017, 10:00 Uhr
Plattdüütsch Kark in Weene
Nikolai-Kirche Weene
Weener Weg 13
26632 Ihlow-Weene

' ... un wenn se ok old worrn!' - Plattdüütsch Obend in Spetzerfehn

31.08.2017, 19:30 Uhr
Bild:
Regionalbischof Dr. Detlef Klahr unnerhollt sük mit Pastorin Anita Christians-Albrecht, siet Dezember 2016 Beupdragte för 'Altenseelsorge' in d' Hannoversch Landeskark in't Zentrum för Seelsorge, över dat Thema 'Oller'. Beid dragen Geschichten un Gedichten vör, över de man smüstern un nahdenken kann un freun sük, wenn de Tohörers dor wat van marken: '... un wenn se ok old worrn - Gott sien Leevde un Bistand blifft!'

Musik maakt de Gitarrenchor Timmel.
Spetzerfehn
Im Unterende Nord